משיכת כספי פיצויים היא נושא חשוב ומרכזי עבור עובדים שסיימו את עבודתם ומעוניינים לממש את זכויותיהם הפיננסיות. אולם, פעמים רבות מתקיימת אי בהירות בנוגע להליך המשיכה, במיוחד כשמדובר במקרים שבהם אין טופס 161.
במאמר זה נעסוק באפשרויות הקיימות למשיכת כספי פיצויים ללא טופס 161, ונבדוק כיצד ניתן לבצע זאת בצורה נכונה, תוך הימנעות מטעויות שיכולות לגרור תשלום מס מיותר.
טופס 161, הידוע גם כ”טופס הודעת מעסיק על פרישת עובד”, הוא מסמך חשוב שבלעדיו עלולות להיווצר בעיות בהליך המשיכה. המעסיק אחראי למלא את הטופס ולציין בו את סכומי הפיצויים שנצברו ואת פרטי העובד.
עם זאת, במקרים שבהם המעסיק אינו ממלא את הטופס, נוצר קושי טכני ומשפטי למשיכת הכספים, אך לא מדובר במצב שאין לו פתרון.
אם אין ברשותכם טופס 161, תוכלו לפעול בדרכים הבאות:
החוק מאפשר לעיתים משיכת כספי פיצויים מבלי לשלם מס, בהתאם למגבלות ולתקרות שנקבעו. להלן כמה מהאפשרויות לכך:
משיכת כספי פיצויים ללא טופס 161 עשויה להיות מורכבת, אך עם הבנה נכונה של התהליך ניתן להבטיח שהתהליך יתבצע בצורה נכונה. בכל מקרה נתון של פרישה מעבודה כדאי להתייעץ עם מומחי פרישה מקצועיים לפני קבלת כל החלטה בנידון. בהתאם לכך, בשנים האחרונות חלה עלייה משמעותית בדרישה ליועצי מס, רואי חשבון ואנשי מקצוע נוספים עם התמחות בתכנון פרישה. מדובר במקצוע מבוקש ואיכותי המתאים במיוחד לאנשי מקצוע מהתחום הפיננסי והפנסיוני.
תכנון פרישה מהווה מרכיב חשוב בהבנת האפשרויות והאתגרים הניצבים בפני עובדים בעת עזיבת מקום עבודה או פרישה לגמלאות. בהתאם לכך, לימודי תכנון פרישה מתמקדים בהבנה מעמיקה של מגוון הנושאים הפנסיוניים, המיסויים והמשפטיים הכרוכים בתהליך, וכוללים ניתוח מקרים מעשיים ותרגול מעשי המכשיר את המשתתפים להתמודד עם סיטואציות מורכבות.
לימודים אלו מתאימים לאנשי מקצוע מתחומים פיננסיים, יועצים פנסיוניים, רואי חשבון וסוכני ביטוח, המבקשים להרחיב את סל השירותים שלהם ולספק ללקוחותיהם מענה מקיף לתהליך קריטי.
הכשרה בתכנון פרישה במכללת אורין שפלטר מתקיימת במתכונת דיגיטלית או פרונטלית בהתאם לצרכי הסטודנט. מסלול הלימודים שלנו מקנה לכם את כל הכלים הנדרשים לעבודה בתחום ומספק עבורכם ידע תיאורטי מקיף ועדכני.
מעוניינים לשמוע פרטים נוספים? פנו אלינו עוד היום אל יועצי הלימודים של המכללה.